Tuesday, October 15, 2013

RETSEPT: Kõrvitsa-toorjuustu kook


VAATA RETSEPTI!


VAJA LÄHEB:

Põhi:
  • 75 g sulatatud võid
  • 225 g kaeraküpsiseid


Täidis:
  • 500 g kõrvitsat, puhastatult ja kooritult
  • 450 g toorjuustu
  • 200 ml rõõska koort (35%)
  • 3 muna
  • 150 g fariinsuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 75 g kreeka pähkleid, peeneks hakituna
  • 50 g suhkrut
  • 2 spl kartulitärklist


VALMISTUSVIIS:
• Põhja jaoks purusta küpsised peeneks. Sega juurde sulatatud või. Aseta küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (22cm läbimõõt) põhja. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma
• Lõika kõrvits väiksemateks tükkideks, aseta õliga piserdatud ahjuvormi ning rösti ahjus ca 30 min 180 kraadi juures ehk seni kuni kõrvits on pehme. Seejärel jahuta veidi ning püreesta korralikult.

• Sega omavahel püreestatud kõrvits, toasoe toorjuust, rõõsk koor ja munad. Sega omavahel kuivained ja pähklid ning lisa toorjuustu-segule. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 175 kraadi juures 50-55 min. Lase koogil avatud ahjuuksega ahjus jahtuda.

Retsept pärineb Kokkama Ragnega maitsvast blogist

No comments:

Post a Comment