Tuesday, October 15, 2013

RETSEPT: Kõrvitsa püreesupp suitsujuustu ja kanaga

VAATA RETSEPTI!


VAJA LÄHEB:

  • 300 g kanafileed
  • 1000 g   kooritud ja puhastatud kõrvitsat            
  • 7.5 dl vett          
  • 1 puljongikuubik             
  • 4 keskmist kartulit        
  • 4 haput õuna    
  • värsket ingverit              
  • 1 sibul         
  • 200 g suitsujuustu          
  • 4 sl röstitud kõrvitsaseemneid                 
  • 100 g võid
  • 1 spl karrit        
         

VALMISTUSVIIS:
Koori ja lõika kuubikuteks kõrvits, kartulid, porgandid ja õunad.
Haki ingver ja sibul ning prae koos karripulbriga pooles võikoguses klaasjaks.
Lisa kõrvitsatükid ning prae kergelt läbi.
Keeda veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa kõrvitsale. Keeda paar minutit ja lisa tükeldatud kartulid. Keeda kõik peaaegu pehmeks.
Pruunista väikesteks kuubikuteks lõigatud kanafilee tükid, maitsesta.
Kõige viimasena lisa õunatükid. Kui tundub, et vedelikku on liiga vähe, võid lisada veidi keevat vett.
Võta pott tulelt, lisa ülejäänud või ja püreeri saumikseriga ühtlaseks. Serveeri riivitud suitsujuustu, kõrvitsaseemneõli, röstitud kõrvitsaseemnetega.

No comments:

Post a Comment