Thursday, June 13, 2013

RETSEPT: Rabarberi-martsipani kook




Vaja läheb:

PÕHI:
• 150 g võid
• 1 dl suhkrut (soovitavalt tuhksuhkrut)
• 2 munakollast
• 3,5 dl jahu
• 0,5 tl soola

TÄIDIS:
• 300 g rabarberit
• 300 g martsipani
• 2 muna (võib juurde lisada ka põhja valmistamisest ülejäänud kaks munavalget)

Valmistamisviis:
1. Vahusta toasoe või ja suhkur.
2. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool.
3. Mätsi taigen ümaraks palliks ja aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse.
4. Tükelda rabarberid ja sega kokku suhkru ja kaneeliga.
5. Riivi martsipan ja vispelda munadega kokku ühtlaseks massiks.
6. Suru taigen 26 cm läbimõõdulisse vormi.
7. Vala taignapõhjale martsipanimass ja kata rabarberitega.


Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-35 minutit.

No comments:

Post a Comment