Vaja läheb:
SALAT:
• 1 lehtsalati pott
• 300 g kirss- või tavalised tomatid
• 4 tk broilerifileed (~400-500 g)
• soola, musta pipart
• 4 viilu röstisaia
• Oliiviõli (praadimiseks)
• 50 g parmesani juustu
KASTE:
• 3 munakollast
• 1.5 spl Dijoni sinepit
• 1 dl oliiviõli
• 1 dl hapukoort
• 4 küünt küüslauku
• 50 g (riivitud) parmesan
• 1tl sidrunimahla
• Soola, musta pipart
• Peale parmesani juustu
Valmistusviis:
1. Valmista kõigepealt kaste.
a. Vahusta munakollased ja sinep. Lisa peene nirena pidevalt
vahustades õli, kuni kaste pakseneb.
b. Sega hulka hapukoor, hakitud küüslauguküüned, riivitud
parmesan ja sidrunimahl. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Lõika salatilehed väikesteks tükkideks.
3. Viiluta tomatid ühesuurusteks tükkideks (kirsstomatid
poolita).
4. Lõika broilerifileed väikesteks kuubikuteks ja pruunista
kõrgel temperatuuril õlisel pannil. Maitsesta soola-pipraga. Lisa salatile.
5. Lõika saiatükid kuubikuteks ja prae õlis kuldseks.
Kaunista salat saiatükkide ja riivitud parmesani juustuga.
No comments:
Post a Comment