Monday, February 11, 2013

RETSEPT: Rullbiskviit

Vaja läheb:
  • 4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • soola
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 spl vett


Täidis:
  • pool pakki/toru kohupiima
  • 200 ml vahukoort
  • 1 banaan (soovi korral)
VÕI:
  • Moosi (kõhvika, kirsi, maasika, vaarika vms)


Valmistusviis:
  1. Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks vahuks.
  2. Sõelu hulka eelnevalt kokkusegatud kuivained, sega massi õrnalt.
  3. Kalla taigen ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja lusikaga ühtlaselt laiali. Taigen peab ahjuplaadil olema ühtlase paksusega.
  4. Küpseta 220C juures 8 – 10 minutit, kuni taignapind on pruunjas.
  5. Kummuta biskviit teisele suhkruga kaetud paberile, eemaldada küpsetuspaber ning keera rull ilma täidiseta küpsetuspaberi sisse kokku.
  6. Valmista täidis: vahusta vahukoor, sega juurde kohupiima ning banaanitükid – soovi korral saumikserda.
  7. Keera rull lahti, kata täidisega (nii, et üks äär jääks täidisega täitmata) ja rulli biskviit ettevaatlikult kokku.
  8. Rulli täidisega biskviit sama küpsetuspaberi ümber, seniks kuni algab serveerimine.



No comments:

Post a Comment