Monday, February 11, 2013

RETSEPT: pizza Boston




Vaja läheb:
  • 2 dl piima
  • 25 g pärmi
  • 3 ml soola
  • 6-9 dl jahu

Täidis:
  • 1 pakk tomatikastet
  • 200 g hakitud sinki
  • 200 g riivitud juustu
  • Pizzamaitseainet
  • 1 muna taignapinna määrimiseks   


Valmistusviis:
  1. Lahusta toasoojas piimas pärm, lisa soola.
  2. Hakka lisama vedelikule jahu. Hea on teha seda kahekesi, nii et üks lisab jahu, teine samal ajal sõtkub taigen. Sõtku sitke taigen, mis kausi ja käe küljest lahti lüües ühtlase palli moodustab. Võib juhtuda, et  jahu läheb retseptis märgitust vähem või rohkem.
  3. Puista taignale õhuke jahukiht ja kata kauss puhta rätikuga.
  4. Aseta taigen sooja kohta kerkima. Kui taigen on kerkinud kahekordseks, sõtku see veel kord läbi ja lase veel ~30 minutit kerkida. Viimaks sõtkutakse taigen maha.
  5. Rulli taigen 0,5 cm paksuseks ristkülikuks.
  6. Määri taignapind tomatikastmega.
  7. Kata taigen ühtlaselt singi ja juustuga, maitsesta.
  8. Rulli taigen tihedalt lühemast küljest alustades kokku.
  9. Lõika rullist võrdse suurusega tükid ning aseta küpsetuspaberiga vooderdatud vormi.
  10. Lase taignal enne küpsetamist ~7-10 minutit kerkida, määri lahtiklopitud munaga ning küpseta 220 kraadi juures 15-20 minutit.

No comments:

Post a Comment